In het tabblad Financiën bovenin kunt u een keuze maken in de opvangsoort waarover u informatie wilt.

Voor de aanvraag van kinderopvangtoeslag heeft u het registratienummer nodig:

Kijk hier voor de registratienummers van onze vestigingen in het Landelijk Register Kinderopvang

Voor 2018 zijn de volgende uurtarieven vastgesteld:

  • De maximale vergoeding kinderopvangtoeslag per uur wordt voor 2018 voor dagopvang € 7,45; voor peuterschool € 7,45 en voor buitenschoolse opvang € 6,95. Voor dit gedeelte van het uurtarief komt u in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. U krijgt kinderopvangtoeslag voor maximaal 230 uur per maand per kind voor alle opvangvormen samen.
  • Ouders hebben recht op kinderopvangtoeslag van maximaal 70% (BSO) en 140% (dagopvang) van de gewerkte uren van de minst werkende ouder.
  • U kunt rechtstreeks Kinderopvangtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst, via www.toeslagen.nl Hier kunt u ook een proefberekening maken, en krijgt u meer informatie over Kinderopvangtoeslag in het algemeen.
  • Als u een arbeidsovereenkomst heeft, is de check voor de Belastingdienst eenvoudig. De check voor zzp-ers, studenten en invalkrachten wordt achteraf gedaan bij de controle van de afgenomen uren. Deze mensen moeten aantonen dat de afgenomen uren kinderopvangtoeslag nodig zijn geweest voor hun werkzaamheden dan wel studie.

 Kijk hier voor de Kinderopvangtoeslag-tabel 2018

Hierin kunt u opzoeken welk percentage van de kosten wordt vergoed, afhankelijk van uw inkomen.