STAPVOGEL_LOGO

In Brede School de Hoge Ven zit onze Peuterschool de Stapvogel:
ideaal voor peuters van 2 tot 4 jaar die het leuk vinden om een (extra) ochtendje samen te spelen, ontdekken en leren met leeftijdsgenootjes. Zo wennen ze ook vast aan de basisschool.

Bij de Stapvogel wordt spelenderwijs gewerkt aan Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) met programma Uk & Puk. Hierbij worden er leuke en leerzame activiteiten gedaan rondom een thema, zoals bijvoorbeeld “Regen”, “Ik en mijn familie” of “Reuzen en kabouters”. De peuters spelen iedere ochtend lekker buiten op het besloten buitenterrein van kinderdagverblijf Snuffie, wat pal naast “de Hoge Ven” ligt.

Peuterschool de Stapvogel is tijdens de schoolweken 5 ochtenden per week open. De minimale afname is twee ochtenden, omdat we zien dat kinderen dan beter kunnen wennen en zich sneller op hun gemak voelen; Eén ochtend is mogelijk als uw kind hiernaast ook naar het kinderdagverblijf gaat. De kinderen gaan in de middag niet naar de Stapvogel: ideaal voor peuters die thuis nog een middagslaapje of rustmoment nodig hebben. In de schoolvakanties zijn de kinderen vrij.

De openingstijden van de Stapvogel sluiten aan bij de schooltijden van de Hoge Ven:

  • op maandag, dinsdag en donderdag geopend van 8.45 – 11.45 uur.
  • Op woensdag en vrijdag geopend van 8.45 -12.15 uur (let op: voor deze ochtenden betaalt u iets meer, want de Stapvogel is op deze dagen een half uur langer open. Wanneer u toeslag vanuit de gemeente krijgt, ontvangt u geen toeslag over dit half uur).

De Stapvogel heeft een uurtarief van €7,45 (2018). Maar U betaalt altijd minder, want:

  • Als beide ouders werken gaat hier nog de (inkomensafhankelijke) Kinderopvangtoeslag van af (zie voor voorwaarden en aanvragen www.toeslagen.nl)
  • Als ouders niet allebei werken, is er een toeslag van de gemeente Schagen
  • Als uw kind een vastgestelde taalachterstand heeft, is er een mogelijkheid voor gesubsidieerde VVE-plaatsing (uw kind krijgt dan 2 ochtenden Peuterschool extra)

Wat wij verder belangrijk vinden:

  • Maximaal 16 kinderen per groep en 2 vaste pedagogische medewerkers
  • Deskundige en VVE-gecertificeerde pedagogisch medewerkers met hart voor kinderen en hun vak
  • Soepele overgang naar buitenschoolse opvang van SKH
  • Prettige samenwerking met basisscholen en consultatiebureau


Kijk hier voor het Informatieboekje Peuterschool 2016

→ Pedagogisch werkplan Peuterschool de Stapvogel

Kijk hier voor ons Pedagogisch beleid

Kijk hier voor het laatste inspectierapport 

→ Direct inschrijven voor de Peuterschool

Heeft u nog vragen over de Peuterschool? Neem dan gerust even contact met ons op: 0226-393970 of stuur een e-mail naar info@kinderopvangharenkarspel.nl 

Ouders die hun kind al bij de Stapvogel hebben geplaatst, kunnen tijdens openingstijden natuurlijk even contact opnemen met de medewerkers op de groep op 06-41891464. Buiten openingstijden kan een bericht worden ingesproken op de voicemail.